Vacature Artistiek Directeur / Dirigent

De Koninklijke Filharmonie Jette is een levendig Brussels harmonieorkest met een rijke traditie, dat in 2023 zijn 190ste verjaardag viert.

Naar het beeld van onze meertalige, multiculturele en internationale Brusselse metropool, verwelkomen we muzikanten van alle talen, afkomst en niveaus in een warme en inclusieve omgeving. Goed verankerd in het erfgoed van de gemeente Jette, kan ons harmonieorkest rekenen op een sterk engagement bij zowel muzikanten als sympathisanten.

Het orkest telt zo’n 35 muzikanten en repeteert wekelijks op donderdagavond (20-22u). We hebben een gevarieerd repertoire, met steeds een goed evenwicht tussen de artistieke kwaliteit en de toegankelijkheid voor amateurmuzikanten: arrangementen van klassieke composities, specifieke werken voor harmonieorkest, filmmuziek, popnummers, jazz standards, …

In februari 2023 nemen wij afscheid van onze huidige dirigent Dominique Lecomte, na meer dan 30 jaar trouwe dienst aan het hoofd van ons orkest. Met passie en professionalisme, veeleisend maar altijd met respect voor ieders bekwaamheden, heeft hij de Filharmonie van Jette naar een uitzonderlijk niveau kunnen tillen.

Als opvolger zoeken we iemand die met dezelfde begeestering mee de toekomst van de Filharmonie wil uittekenen richting onze 200ste verjaardag in 2033.

Welk profiel zoeken we?

Een professionele muzikant met

• officieel diploma aan een van onze koninklijke conservatoria of ander hoger instituut voor muziekonderwijs;
  • ervaring als dirigent/artistiek leider bij een/meerdere Hafabra ensembles;
  • een goede kennis van en een uitgebreid netwerk binnen de wereld van de Belgische blaasorkesten, idealiter in de regio Brussel + Vlaams & Waals-Brabant;
  • een goede pedagogische bagage om zowel tijdens de repetities als concerten (amateur) muzikanten naar een hoger niveau te tillen;
  • een agenda die voldoende ruimte biedt om de repetities, concerten ea artistieke activiteiten van de Filharmonie autonoom en naar behoren te kunnen leiden;
  • woonplaats op een redelijke afstand van Brussel;
  • goede kennis van het Nederlands en Frans, Engels is een pluspunt.

Interesse?

Stuur voor 15.12.2022 uw motivatiebrief met muzikaal project en CV via mail naar harmoniejette@gmail.com.

Voor meer info en vragen kan u terecht bij Jan Ockerman - 0472 36 14 35

Begin 2023 nodigen wij de geselecteerde kandidaten uit voor een sollicitatiegesprek met het bestuur.

In naam van de Koninklijke Filharmonie Jette,

Roger Vinette,