Naar Frankrijk met Concertband De Ster

Muzikanten Filharmonie
mee naar Frankrijk
met Concertband De Ster

Als één van de laatste traditionele orkesten van Brussel, onderhouden we uiteraard ook nauwe banden met andere muzikale ensembles in onze hoofdstad. Zo ging een aantal muzikanten eind mei mee met Concertband De Ster naar Zuid-Frankrijk. Dit ensemble uit Evere was er te gast in de gemeente Visan, ter gelegenheid van het vriendschapspact dat beide gemeenten met elkaar hebben afgesloten. Om de ceremoniële uitwisselingen tussen de gemeentebesturen op te luisteren, trad De Ster tweemaal op voor de inwoners van Visan en de meegereisde sympathisanten.

Hun dirigent Nicolas Fagel, die bij de Filharmonie van Jette ook tenor saxofoon speelt, nodigde een aantal muzikanten uit om de rangen van onze vrienden uit Evere te vervoegen. In de idyllische setting van het Zuid-Franse dorpje, brachten ze samen een gevariëerd repertoire met onder andere de grootste klassiekers van Queen, Stromae en Glenn Miller. Een mooie uitwisseling die hopelijk de banden tussen de gemeentes en verenigingen verder zal versterken!

Wilt u graag meer info over
deze uitwisseling?
Contacteer ons!