Philharmonic parking

Parking Spiegelplein
Jette

Foto: © Felicien Thiry

De laatste zondag van de paasvakantie was het feest in Jette. De ondergrondse parking aan het Koningin Astridplein, ook wel het “Spiegelplein” genoemd, werd plechtig geopend. En daarop kon de Filharmonie van Jette uiteraard niet ontbreken!

Op uitnodiging van burgemeester Hervé Doyen en schepen van Openbare Ruimte Bernard Van Nuffel, opende de Filharmonie de feestelijkheden met een licht muzikaal repertoire. Enkele samba’s, Francis Lopez’ klassieker “Mexico” en “I will survive” van Gloria Gaynor... Onze muzikanten gaven het beste van zichzelf tijdens dit eerste optreden in ons jubileumjaar. De Filharmonie viert dit jaar immers haar 185ste verjaardag. En ook dat verdiende een daverend applaus van het aanwezige publiek!

Maar daarmee waren de feestelijkheden nog niet voorbij. ’s Namiddags stak het hele orkest het Kanaal over voor ons jaarlijks concert in het gemeentehuis van Etterbeek. Net als tijdens ons Galaconcert eind 2017, nam onze orkestleider Dominique “Captain Stubing” Lecomte het publiek mee voor een cruise op de Middellandse Zee. De Philharmonic Princess vaarde nog een laatste keer uit: van Venetië over Griekenland en het Midden-Oosten, via een ommetje langs Portugal en Spanje, om uiteindelijk aan te meren in Frankrijk.

Deze afspraken gemist? Geen nood: je kan de Filharmonie later dit jaar nog aan het werk zien. Noteer alvast het Bloemenconcert op 23 augustus, een concert op de Grote Markt van Brussel op 1 september en ons Galaconcert op 1 december in je agenda!