Dit is geen opera

Jetse Academie en Filharmonie samen voor Magrittejaar

Begin mei nam onze Filharmonie deel aan “Dit is geen opera”, een hommage aan de surrealistische schilder René Magritte. Ter ere van zijn 50ste overlijden, organiseerden tal van verenigingen uit Jette samen met de gemeente een hele reeks evenementen en spektakels. Zo creëerde de Jetse Academie voor Muziek, Woord en Dans in het kader van dit Magrittejaar een groots theaterstuk, waar ook enkele Jetse scholen, de academie van Wemmel en muzikanten van de Filharmonie aan meewerkten.

Dankzij de steun van Vlaams minister Sven Gatz en de Koning Boudewijnstichting, konden de organisatoren beroep doen op een aantal professionele kunstenaars om het project in goede banen te leiden. Zo gingen vanaf februari meer dan honderd leerlingen en muzikanten aan de slag tijdens de voorbereidingen van dit totaalspektakel.

Het orkest, samengesteld uit leerlingen van de twee academies en muzikanten van de Filharmonie, oefende onder leiding van Adam Woolf een origineel repertoire in, speciaal voor de gelegenheid geschreven door Pierre Anckaert op de theaterteksten van Leen De Graeve. Op vrijdag 5 en zaterdag 6 mei gaven alle deelnemers het beste van zichzelf tijdens twee voorstellingen in De Zandloper te Wemmel.

Wilt u graag meer info over dit spektakel of andere evenementen in het kader van het Magrittejaar?
Contacteer dan gerust  secretariaat@jetseacademie.be
of bel  02/426 72 94.

De academie maakte ook een filmpje met de hoogtepunten van dit spektakel. Contacteer ons indien u graag de link zou krijgen!

Foto: © Julie De Clercq