Concertband Festival Brussel

Jaarlijkse Taptoe -

Grote Markt van Brussel

De Filharmonie van Jette viert dit jaar haar 185ste verjaardag. Een dame met een respectabele leeftijd, maar met het hart en het enthousiasme van een jong veulen. Dat enthousiasme werkt aanstekelijk, blijkens de nieuwe muzikanten die we dit jaar mochten verwelkomen.

Naast de Filharmonie van Jette zijn er in het Brussels-Hoofdstedelijk Gewest nog een aantal andere harmonieën actief. In het kader van het "Concertband Festival Brussel", dat voorafgaat aan de jaarlijkse Brusselse Taptoe, heeft de Koninklijke Muziekfederatie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zich onder meer tot doel gesteld die harmonieën meer zichtbaarheid te geven. En hoe kan dat beter dan door hen te laten spelen op de mooiste plaats van België: de Grote Markt van Brussel? Een uitnodiging die wij niet aan ons voorbij konden laten gaan.

Het repertoire bestond uit een "best of" van ons Bloemenconcert. The Love Boat, Flower Power, La fiesta se calienta, maar ook een aantal ‘golden oldies’, zoals een medley van de hits van Johnny Halliday of een bewerking van "Alexandrie Alexandra" (wat een ritme!) van Claude François. Een groot aantal mensen was speciaal voor het festival naar Brussel afgezakt, maar vanzelfsprekend waren er ook toeristen uit elke windstreek. Het valt te betwijfelen of die laatsten elk nummer kenden (een hit van Claude François in het Chinees?), maar dat kon de pret niet drukken.
Het weer was schitterend, het decor prachtig, het publiek enthousiast en de muzikanten in topvorm. De dame met de respectabele leeftijd krijgt nog steeds vlot alle handen in de lucht.