7de opeenvolgende concert in Etterbeek

Pop & Rock in Etterbeek

Eind april waagde de Filharmonie zich opnieuw aan een flinke portie pop & rock. Net als tijdens ons Galaconcert eind 2016 in Jette, werd ook het Etterbeekse publiek getrakteerd op Pink Floyd’s grootste hits, de swingende Rolling Stones en het funky repertoire van Earth Wind and Fire.

We brachten eveneens hulde aan Marcel Soyez, een van onze meest geliefde muzikanten, die vorig jaar op 83 jarige leeftijd overleed. Het grootste deel van zijn leven woonde hij in Etterbeek en Elsene, maar hij speelde ook sinds 1989 trompet in onze Filharmonie. Ter zijner nagedachtenis bracht onze solotrompetist Maxime Thomas een pakkende versie van Bette Midler’s The Rose.

Na dit bijzonder emotioneel moment, kregen ‘King of Pop’ Michael Jackson en zijn vrouwelijke evenknie Madonna het publiek opnieuw aan het swingen. Ook de klassiekers van Phil Collins, Queen, Barry White en John Miles werden bijzonder gesmaakt. En de onsterfelijke Claude François zorgde met “Cette année-là” voor een geslaagde afsluiter van ons 7de opeenvolgende concert in Etterbeek!