Bloemenconcert 2017

Filharmonie opent Floraliën in Sint-Pieterskerk Jette

Foto: © Felicien Thiry

De Floraliën in de Sint-Pieterskerk van Jette behoren, samen met de jaarmarkt, tot een van de mooiste tradities van onze gemeente. Het is voor de Koninklijke Filharmonie telkens een eer die Floraliën, op uitnodiging van Musica Cultura, te mogen openen.

Ook bij deze editie van het bloemenconcert op donderdag 24 augustus was de kerk prachtig versierd. Twee imposante palmbomen voor de ingang en binnen een zee van bloemen. De kerk zat afgeladen vol. Wie niet een kwartier voor de aanvang was komen opdagen, moest genoegen nemen met een plaats in één van de zijbeuken.

Onder leiding van zijn vaste dirigent, Dominique Lecomte, speelde het orkest een gevarieerde set van bekende nummers in een orkestrale uitvoering. Hits van Phil Collins, Queen en The Rolling Stones, maar ook meer ingetogen nummers, zoals The Rose van Amanda McBroom. Het ritme ging danig omhoog met de The Dam Busters, een mars gecomponeerd ter ere van de Royal Air Force. Voor de bedwelmende melodie van ‘Lawrence of Arabia’, gecomponeerd door Maurice Jarre, stond onze dirigent de leiding af aan zijn adjunct, Johan Poitier, die tevens dirigent is van ons jongerenproject Filharmonix.

Dirk Vannetelbosch, pastoor van de Sint-Pieterskerk, zorgde voor de bindteksten.

De Koninklijk Filharmonie dankt Musica Cultura en de kerkgemeenschap van Sint-Pieter voor de uitnodiging en nodigt u alvast uit op het bloemenconcert van 2018.