1 - Waarom is muziek spelen zo belangrijk voor jou?

Als jongste kind uit een gezin van 4 kreeg ik het verenigingsleven en de muziek al vroeg met de paplepel ingegoten. Ik kon niet snel genoeg mee met mijn 2 broers naar de fanfare gaan. Zo kon ik bv. “Jubilisimmo” al snel van begin tot einde meeneurieën.

In het begin speelde ik gewoon mee in het trommelkorps (vanaf 1987 enkel op de straat). Toen ik oud genoeg was, werd er een gepast instrument voor mij gezocht. Ik begon mijn opleiding op trompet, maar dat werd geen groot succes. De hoorn daarentegen, dat bleek echt wel mijn ding! Ik ben dat dus blijven spelen en heb mij die keuze nadien nooit beklaagd.

2 - Hoe ben je bij de Filharmonie van Jette terechtgekomen?

Na mijn  studententijd in 1999 ben ik in Brussel blijven plakken. Daardoor kon ik niet meer naar de fanfare in Leut, mijn dorp van herkomst. Een vriendin die bij de Filharmonie in Jette speelde, stelde mij voor eens een kijkje te komen nemen. Zij is ondertussen gestopt, maar ik ben er al die tijd gebleven.

3 - Aan welke moment bij de Filharmonie heb je de mooiste herinneringen?

Ik heb er bijna 15 jaar geleden mijn partner leren kennen, dus ligt de Filharmonie een beetje aan de basis van ons gezin. De repetities en concerten zijn dus voor ons nog altijd een beetje "samen uitgaan". Op sociaal vlak heb ik er héél veel leuke mensen leren kennen, met verschillende achtergronden en opvattingen over het verenigingsleven.

De mooiste periode vond ik de voorbereidingen naar het galaconcert van 2014. Niet alleen hadden we toen ook al een grote en talentrijke groep muzikanten. Een aantal onder hen werkte daarnaast ook het hele concept van de presentatie mee uit. Iedereen bracht ideëen aan en droeg zijn of haar steentje bij aan de uitwerking. In die maanden waren ook maar liefst 6 dames tegelijkertijd zwanger. Een heel vruchtbare periode dus voor onze Filharmonie!

Kevin Ulrichs