1 - Waarom is muziek spelen zo belangrijk voor jou?

Wanneer je muziek speelt, vergeet je al de rest. Het vraagt concentratie en doet je alle zorgen uit het dagelijks leven vergeten. Ok, het is soms een harde dobber om bepaalde partituren onder de knie te krijgen. Maar dat vergeet je snel wanneer je ziet dat je het publiek een mooi moment hebt bezorgd.

En waarom de saxofoon? Simpel: ik hou heel erg van de warme klank van dit houtblaasinstrument. Je kan er ook veel uiteenlopende stijlen mee spelen, prima dus om samen met anderen te musiceren!

2 - Hoe ben je bij de Filharmonie van Jette terechtgekomen?

Ik wou absoluut aansluiten bij een ensemble om samen met andere muzikanten grote, meerstemmige arrangementen te kunnen spelen. Enkele bevriende muzikanten (Aurélie en Johan, de onderdirigent) stelden mij voor om naar de Filharmonie te komen. Eerst als "renfort" of bijkomende muzikant, maar de sfeer stond mij zo aan dat ik er permanent ben blijven spelen. Hun optredens en de band die ze door de jaren heen hebben opgebouwd met het publiek zijn echt uniek, ik zou het niet meer kunnen missen!

3 - Aan welke moment bij de Filharmonie heb je de mooiste herinneringen?

Het concert dat we eind deze zomer hebben gespeeld op de Grote Markt in Brussel: voor zo’n breed publiek mogen optreden, op een podium recht tegenover het stadhuis en dat alles bij een aangenaam nazomerzonnetje. Hopelijk mogen we nog veel zo’n momenten beleven met de Filharmonie!

Charlotte Hautain

© Koninklijke Filharmonie van Jette 2020